התנהגות התעסוקה של נשים לאחר לידה בעקבות הארכת חופשת הלידה
(מס' 116)

מחבר :
שנטל וסרשטיין, אסתר טולידנו
מועד פרסום :
07/2014
הורדה התנהגות התעסוקה של נשים לאחר לידה בעקבות הארכת חופשת הלידה (pdf)

​שיעור ההשתתפות של נשים בכוח העבודה גדל במהלך השנים – מכ-32% בשנת 1975 לכ-53% בשנת 2010. תרומת הנשים לכלכלת המשק ניכרת ולכן הפסקת עבודתן בעקבות  לידת ילדיהן עלולה להביא לשיבושים כלכליים וחברתיים.

מחקר זה בדק האם ומתי נשים שבות לעבודה לאחר הלידה והאם  חוק הארכת חופשת לידה בתשלום שהוחל במאי 2007, השפיע על חזרתן לעבודה של נשים. המחקר גם בדק את השפעתם של משתנים שונים על החלטת האישה לחזור לעבודה: הענף הכלכלי שבו היא עובדת, השכר ערב הלידה, מצב התעסוקה של בן הזוג ואזור המגורים. כמו כן נבדקו קשרים בין משתני דמוגרפיה שונים לבין החזרה לעבודה: הכנסה מעבודה, מספר ילדים, גיל הילד הצעיר ביותר וגיל האישה.

במחקר נבדקו נשים שכירות שילדו בתקופה שבין ינואר 2005 לדצמבר 2010 ושקיבלו דמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי, בסך הכול 422,482  נשים.

במהלך השנים החברה בכלל והמעסיקים בפרט נעשו גמישים יותר בכל הנוגע להפסקת עבודה של נשים שילדו. המחקר מצביע על כך שהפסקת עבודה של נשים לאחר הלידה היא זמנית – כ-92% בהן חוזרות לעבודה במהלך השנה שלאחר הלידה. עוד עולה מהמחקר שהארכת חופשת הלידה בתשלום (ממאי 2007), לא השפיעה על התנהגות התעסוקה של הנשים לאחר לידה.